Vraag & antwoord

> Hoe kan ik me aanmelden?
> Wat kan ik in 5 weken bereiken?
> Ik heb nog nooit in een fitnesscentrum getraind. Waar moet ik op letten?
> Hoe vaak moet ik sporten?
> Ik ben ouder dan 70, ben ik te oud om mee te doen?
> Is het programma ook geschikt als je te zwaar bent?
> Ik vind het altijd zo moelijk om vol te houden. Hoe ga ik het deze keer wel volhouden?
> Word ik in de fitnessclub goed begeleid?
> Hoeveel kost het programma?
> Welke tests worden er gedaan?
> Hoe wordt de PFI (Persoonlijke Fitheidsindex) berekend?
> Hoe wordt de PFL (Persoonlijke Fitheidsleeftijd) berekend?
> Is fitnesstraining niet saai?
> Is er een minimale leeftijd om mee te doen?
> Ik vind geen fitnesscentrum in de buurt, wat kan ik doen?

 

Hoe kan ik me aanmelden?
Vind via zoekveld 'Vind jouw fitnesscentrum' een fitnesscentrum in jouw regio en neem contact op voor alle (start)informatie!

Wat kan ik in 5 weken bereiken?
Meer dan je denkt! Uit veel onderzoeken blijkt dat reeds na enkele weken duidelijk meetbare verbeteringen optreden bij kracht, conditie, lenigheid en figuur. Mits je regelmatig traint. Een ding is duidelijk: je zult beter in je vel zitten!

Ik heb nog nooit in een fitnessclub getraind. Waarop moet ik letten?
In principe niet veel: je hebt alleen normale sportkleding nodig, schone sportschoenen en de wil om iets voor je lichaam en gezondheid te doen.

Hoe vaak moet ik sporten?
Dit hangt af van wat je wilt bereiken en hoe fit je momenteel bent. Twee tot drie sessies per week van ca. 30 tot 90 minuten zijn in het algemeen voldoende. Een concreet advies en programma ontvang je na de begintest van de instructeur.

Ik ben ouder dan 70, ben ik te oud om mee te doen?
Nee, zeker niet! Het programma wordt op maat gemaakt en is zeker ook geschikt voor iedereen die wellicht wat minder jong is. Soms melden zich deelnemers over de 75 jaar aan om fitter te worden. Bij twijfel adviseren we om even contact op te nemen met de huisarts.

Is het programma ook geschikt als je te zwaar bent?
In elk geval! Hier adviseren we het programma “Weight Loss”.  Veel aangesloten clubs bieden in aanvulling op dit programma een individueel voedingsadvies en speciale afslankcursussen aan. Bij sterk overgewicht en adipositas adviseren we om vooraf contact op te nemen met de instructeur van het begeleidende centrum en eventueel contact op te nemen met de huisarts.

Ik vind het altijd zo moeilijk om vol te houden. Hoe gaat het deze keer lukken?
Dit is een bekende uitdaging. Daarom hebben we erover nagedacht hoe we je kunnen helpen om gemotiveerd te blijven en je doel voor ogen te houden. Belangrijk is het om vaste trainingsafspraken te maken. Dan lukt het beter om een schema te blijven volgen. Je vindt verder veel tips in de begeleidende brochure en natuurlijk helpen de instructeurs bij het programma ook om je eigen gemakzucht te slim af te zijn.

Word ik in de fitnessclub goed begeleid?
Elk aangesloten centrum garandeert een competente instructie door vakkundige instructeurs. Je bent dus in goede handen!

Hoeveel kost het programma?
De deelnamebijdrage is afhankelijk van de inhoud van het programma bij het aangesloten fitnesscentrum. Daar ontvang je alle informatie.

Welke tests worden er gedaan?
In totaal doe je 13 korte tests, dit duurt ca. 40 minuten. Daarbij worden factoren als conditie, kracht, lenigheid en coördinatie gemeten. Bovendien worden je WHR (Waist to Hip Ratio = taille-heup-ratio) en je WHtR (Waist to Height Ratio = taille-lengte-ratio) bepaald. Hiervoor wordt o.a. de omvang van je buik en heupen gemeten. Alle test zijn eenvoudig, er zijn geen speciale sportieve vereisten. We vergelijken de waarden aan het begin en aan het einde van het programma van 5 weken. In de analyse zie je overzichtelijk op welke gebieden je beter bent geworden.

Hoe wordt de PFI (Persoonlijke Fitheidsindex) berekend?
Deze wordt via een samengestelde formule berekend uit de resultaten van 10 individuele tests. De waarde ligt tussen de 0 en 300 punten. Bij de analyse kan je je eigen resultaat vergelijken met de actuele gemiddelde waarde. Hierbij wordt rekening gehouden met geslacht en leeftijd.

Hoe wordt de PFL (Persoonlijke Fitheidsleeftijd) berekend?
De formule voor de PFL is ontwikkeld aan de hand van vele duizenden testwaarden. De PFL weerspiegelt je Persoonlijke Fitheidsleeftijd. Deze waarde is afhankelijk van de PFI waarde en hoe goed je in vergelijking met de andere deelnemers bent. Hoe hoger je PFI, hoe lager je PFL. Het beste zie je deze leeftijd als speelse informatie om jezelf te motiveren en niet als medisch of wetenschappelijk kengetal.

Is fitnesstraining niet saai?
Probeer het gewoon eens. Het voordeel is dat je samen met anderen traint en dat motiveert buitengewoon. Bovendien biedt een individuele sessie meer afwisseling dan je denkt. Je programma bestaat uit verschillende oefeningen. Met een instructeur die motiveert, goede muziek en leuke mensen is bewegen enorm leuk.

Is er een minimale leeftijd om mee te kunnen doen?
Dit hangt af van het aangesloten centrum. Meestal is dit 16 of 18 jaar. Enkele centra bieden ook jeugdtraining aan. Ter plaatse is meer informatie verkrijgbaar.

Ik vind geen fitnessclub in de buurt, wat kan ik doen?
Laat het ons weten en neem contact op! Regelmatig registreren zich nieuwe fitnessclubs voor het initiatief. Wij informeren je zodra een partner in je regio zich aansluit.

 

"Ik ben 5cm omvang kwijtgeraakt bij mijn benen en billen en krijg veel meer complimenten van mijn vriend."

Indira, 22 jaar

studente
Deel deze website met jouw vrienden!

FIT IN 5 WEKEN:

Vraag alle startinformatie aan bij een club bij jou in de buurt:

  • DEELNEMERS 7.599
  • AANTAL SESSIES 69.530
  • VERBRANDE CALORIEËN * 40.327.400
  • AFGEVALLEN KILO'S ** 23.927

* Berekening op basis van gemiddeld 580 kcal per training (gemiddelde persoon bij matig intensieve training van ca. 50 minuten.)
** Berekening op basis van actueel gemiddeld gewichtsverlies van 3,2 kilo in 5 weken.

Vraag alle (start)informatie aan!

Het Fit in 5 weken programma is de ideale manier om te starten met fitness! In 5 weken tijd maak je kennis met fitness bij een fitnesscentrum bij jou in de buurt. En zet je de eerste stappen naar een fitter leven. Zet nu de eerste stap:

> Ja, ik wil alle (start)informatie!